Întrări noi: volume de specialitate


Întrări noi în colecția bibliotecii

O frumoasă apariție și o importantă integrare la colecția bibliotecii noastre în cadrul noilor intrări. Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a lansat o colecție de buzunar. Ea include lucrările care vin în ajutor bibliotecarilor la procesele de inovare a activității. Vademecum, ghid, suport sau note de curs, tutorial, metodologie, au­xilium reflectă diversitatea tipuri­ lor de publicații care vor fi reunite sub umbrela Colecției de buzunar. Sunt forme scurte de lucrări prof­esionale pe care le poți purta în po­șetă sau buzunar ca să fie mereu aproape pentru a le consulta în diverse împrejurări. Pentru o sistematizare a aparițiilor editoriale, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a constituit și alte colecții prin care se vor pune la dispoziție elabo­rări, sinteze, descoperiri inteligente și esențiale pen­tru bibliotecari.

La sigur aceste volume vor fi solicitate de cei ce doresc să cunoască activitatea Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu” prin diversele evenimente și servicii oferite comunității.

Lidia Kulikovski

Ludicul în activitatea bibliotecii publice : Vademecum pentru bibliotecari / Lidia Kulikovski ; ed. îngrijită de Mariana Harjevschi . –Chișinău : s.n., 2020 . –199 p.

https://opac.hasdeu.md/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=350351    

Lidia Kulikovski

Biblioteca interactivă : 111 forme și metode de animație / Lidia Kulikovski ; ed. îngrijită de Mariana Harjevschi . –Chișinău : s.n., 2021 . –321 p.

https://opac.hasdeu.md/cgi-bin/koha/opac-ISBDdetail.pl?biblionumber=350439

Jocul, raportat la biblioteci, ajută la elaborarea tacticilor; furnizează momente de perspicacitate acțională; transformă cultura unei biblioteci; ajută la planificarea strategiei de activitate care ea însăși este un joc; oferă tactici de transformare de o complexitate diversă…

Lidia Kulikovski, Nadejda Mășcăuțanu, Claudia Tricolici

Publicațiile Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu, 2012-2019 : Catalog / Lidia Kulikovski, Nadejda Mășcăuțanu, Claudia Tricolici ; coord. : Mariana Harjevschi . –Chișinău : s.n., 2020 . –189 p.

https://opac.hasdeu.md/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=350355

Prezenta lucrare trece în revistă lucrările care reflectă rezultatele cercetărilor inițiate și realizate în anii 2012-2019 și pune în valoare contribuția angajaților cercetători din secțiile de profil și filialele ei. Sursele sunt ordonate în șapte capitole care acoperă în totalitate diversitatea intereselor de cercetare ale bibliotecii.

Natalia Goian

Prelucrarea informației. Vol. 2 : manual pentru bibliotecile publice / Natalia Goian ; ed. îngrijită de Mariana Harjevschi . –Chişinău : Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, CEP USM, 2021 . –232 p.

https://opac.hasdeu.md/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=350353

Manualul este structurat în două părți: prima parte prezintă imaginea de ansamblu asupra problemelor teoretice privind prelucrarea documentelor, partea a doua se referă la noțiuni teoretice de descriere bibliografică, probleme de standardizare, softuri de bibliotecă ș.a. În lucrare este expusă și metodologia de descriere bibliografică a diferitor tipuri de documente în reguli și exemple. Este redat succint și modul de catalogare automatizată.

Edițiile sunt destinate bibliotecilor publice, studenților specialității de biblioteconomie, cursanților tentați de instruirea continuă ș.a. Disponibilitatea titlurilor poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://opac.hasdeu.md/

Vă așteptăm cu drag la bibliotecă!

2 gânduri despre “Întrări noi: volume de specialitate

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.