Știința – o lume a curiozității


În fiecare an, la 10 noiembrie este marcată Ziua Internațională a Științei, stabilită de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), cu scopul de a evidenția rolul important al științei în societate.

Știința este, ceea ce știm despre lumea înconjurătoare. Obiectul științei fiind descoperirea și descrierea naturii fenomenelor și proceselor ce au sau au avut loc. Curiozitatea este dorința de a înțelege lumea, de a învăța ceva nou prin utilizarea surselor disponibile, cum ar fi cărțile.

O serie populară și îndrăgită de cărți distractive de știință pentru copii. Aici puteți găsi trucuri spectaculoase și sarcini amuzante, fapte rare și descoperiri uimitoare, puzzle-uri dificile și răspunsuri neașteptate la întrebări. Seria acoperă o gamă largă de la științe umaniste până la științele exacte și include, de asemenea, colecții tematice de experimente și puzzle-uri. Care este secretul memoriei fenomenale? Cum apare electricitatea? Cine a inventat Atlantida? Pot fluturii să fie otrăvitori? Cărțile conțin sute de întrebări cu răspunsuri și explicații detaliate pe care un copil de 8-14 ani le poate înțelege. Vă vor ajuta în studii, vă vor oferi timp liber interesant și vă vor spune despre lumea pe care nici măcar mulți adulți nu o cunosc.

Descoperă magia științei vizitând biblioteca „Mihail Ciachir” în perioada 8-12 noiembrie, o săptămână dedicată științei, care oferă inspirație copiilor cu scopul de a-i implica pe aceștia în lumea științei, dar și informarea comunității din preajmă despre ultimele rezultate științifice, descoperirile și invențiile care asigură continuitatea progresului și evoluția civilizației.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.