Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane la filiala „Mihail Ciachir”


În perioada 18-25 octombrie 2021, când este marcată Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane, în cadrul Campaniei Naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”, la filiala „Mihail Ciachir” a fost organizată o lecție-activitate compusă din expoziție de carte educativă, vizionarea videoclipurilor educative pentru copii, joc educațional ”În drum spre casă”, toate acestea fiind folosite ca material didactic. Prin intermediul activității realizate, copiii au fost informați despre fenomenul traficului de ființe umane, riscuri, instrumentele de prevenire, instituțiile abilitate cu activitate în domeniu.

 Au mai fost discutate aspecte ce țin de profilul traficantului, traversarea frontierei în siguranță, alte întrebări la care copiii care au participat la această activitate anterior nu  au avut răspuns. Copiii au manifestat interes față de materialele distribuite, deoarece acestea conțin informații utile, inclusiv  numerele liniilor fierbinţi, la care ei pot apela, fiind în situații de risc.

 La final, copiii și-au exprimat dorința, ca asemenea activități să fie desfăşurate cât mai des, cu participarea și a altor colegi. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.