UF! Ghid de conviețuire cu frații și surorile mai mici de Ionela Hadârcă


UF! : Ghid de conviețuire cu frații și surorile mai mici / Ionela Hadârcă ; il. de Leonid Gamarț . –Chișinău : Prut Internațional, 2020 . –64 p.

Programul de lectură „Chişinăul citeşte” contribuie la constituirea unei comunităţi de cititori prin promovarea lucrărilor de înaltă ţinută artistică şi educarea gustului pentru lectură a chişinăuienilor, iar unul din obiectivele sale principale este afirmarea Bibliotecii Municipale în calitate de îndrumător, sfătuitor, ghid în lumea cărţilor; orientarea lecturii spre valori literare autohtone. Anul acesta pentru segmentul copii a fost selectată cartea UF! Ghid de conviețuire cu frații și surorile mai mici.

„Această carte a fost gândită, cu mult drag, pentru frații și surorile mai mari ca să-i înțeleagă pe cei mici. Și pentru cei mici, ca să știe cum îi privesc cei mari. Și pentru părinți, ca să aibă cu să-și ocupe odraslele în seri lungi de carantină. Dar în primul rând, ca să aducem voie bună în casele voastre și multe-multe teme de discuție!”

Dragul meu prieten,
Buna mea amică,
Cred că ai văzut destule cărți în care oamenii deștepți îi învață pe tinerii părinți cum să îngrijească un copil. Sunt o sumedenie de ghiduri pentru cei care cresc plante. Cu ajutorul unui manual potrivit poți învăța o limbă străină, arta gătitului sau tehnica desenului. Însă sunt atât de puține îndrumare care te-ar ajuta să fii un frate bun sau o soră fericită, cu toate că este o sarcină deloc ușoară și atât de responsabilă!
De unde s-a luat frățiorul mai mic? De ce se comportă ciudat bunicii? De ce-și împletesc surioarele codițe? Ce să faci cu un pârâcios mic? Ne-am gândit să includem aceste întrebări (și multe altele) într-un ghid care i-ar ajuta pe frați și surori să se înțeleagă mai bine, să se bucure unii de alții și să se certe mai argumentat.
Autor: Ionela Hadârcă

”Mulțumește pentru orice mărunțiș frumos din ziua care a trecut și lumea va fi a ta. Iar când vei avea vreo zi rea, căci așa e dat să se rânduiască lucrurile, mulțumește că trăiești, aceasta este MAGIA cea MARE.”

Cartea este disponibilă pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu„ filiala ”M. Ciachir„ Disponibilitatea titlurilor poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii https://opac.hasdeu.md/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=346354&viewallitems=1

UF! Ghid de conviețuire cu frații și surorile mai mici de Ionela Hadârcă. Poveste digitală realizată de utilizatorii filialei „Mihail Ciachir”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.